Δράση πρόληψης και διάγνωσης «Σακχαρώδη Διαβήτη» από την Τ.ΟΜ.Υ. Λιβαδειάς

ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.ΟΜ.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια διαταραχή του μεταβολισμού, κατά την οποία παρατηρείται αύξηση του σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα, είτε γιατί δεν υπάρχει αρκετή ινσουλίνη είτε γιατί αυτή δεν έχει ικανοποιητική δράση στα διάφορα όργανα του σώματος, όπως οι μύες, το ήπαρ και ο λιπώδης ιστός. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα παρουσιάζουν διακυμάνσεις με την πάροδο του χρόνου λόγω διαφόρων παραγόντων. Οι μετρήσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μπορεί να βοηθήσουν ώστε να παρακολουθείται πώς αντιδρά ο οργανισμός στο φαγητό, στη σωματική άσκηση, στις εκάστοτε φαρμακευτικές αγωγές και στο πόσο καλά ελέγχεται ο σακχαρώδης διαβήτης.

Η Τ.ΟΜ.Υ. Λιβαδειάς, στο πλαίσιο των δράσεων προαγωγής της υγείας σε όλο το φάσμα της κοινότητας, πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Μαρτίου σε συνεργασία με το τμήμα ΚΑΠΗ Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λεβαδέων, δράση πρόληψης και διάγνωσης με θέμα τον «Σακχαρώδη Διαβήτη». Οι Επισκέπτριες Υγείας κ. Γκάτσου Σωτηρία και κ. Τσιάνα Αικατερίνη προχώρησαν σε μετρήσεις γλυκόζης αίματος νηστείας για πιθανή ανεύρεση υψηλών τιμών σακχάρου.

  Οι δράσεις / παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σχετικά